Μηνιαία Αρχεία: Μαϊ 2022

 1. Η σημασία της φροντίδας των ματιών στην digital εποχή

  Ο ψηφιακός κόσμος έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας είτε είναι μέσω κινητού, laptop, PC ή tablet.

  Το αποτέλεσμα;

  Τα μάτια να μην ξεκουράζονται και να εμφανίζονται συμπτώματα όπως η ξηροφθαλμία και η κοπιωπία ενώ επηρεάζεται και η γενικότερη κατάσταση της υγείας μας

  Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατεύσετε τα μάτια σας όσο βρίσκεστε μπροστά σε οθόνη;

  1. Μην ξεχνάτε να προγραμματίζετε μια φορά τον χρόνο το ραντεβού σας στον οφθαλμίατρο για τον απαραίτητο έλεγχο. Οι εξετάσεις μπορεί να δείξουν αρκετά νωρίς ενδείξεις όπως διαβήτη ή πίεση στο αίμα.
  2. Δοκιμάστε να κάνετε κάθε 20 λεπτά διάλειμμα για 20 δευτερόλεπτα. Επίσης, ανοιγοκλείνοντας συχνά τα μάτια σας, τα ενυδατώνετε καλύτερα.
  3. Μην κάθεστε κοντά στην τηλεόραση και αποφεύγετε να έχετε τα φώτα κλειστά όταν παρακολο
  Read more »
 2. Πώς να διαλέξετε γυαλιά ηλίου που ταιριάζουν στο πρόσωπό σας!

  Ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε τη συλλογή σας με ένα καινούριο ζευγάρι γυαλιών ηλίου. Σκέφτεστε, όμως, τα κριτήρια που θα το επιλέξετε, ώστε να αναδεικνύει το σχήμα του προσώπου σας. Σας ταιριάζουν τα στρογγυλά, τα τετράγωνα, σε σχήμα πεταλούδας ή τα ορθογώνια;

  Διαβάστε το άρθρο & θα σας λυθούν οι απορίες!

   

  Γυαλιά ηλίου για οβάλ πρόσωπα

   

  Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία τότε είστε πολύ τυχεροί καθώς δείχνουν άψογα πάνω σας τα περισσότερα στυλ γυαλιών. Τα χαρακτηριστικά σας βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους με λίγο πιο έντονα ζυγωματικά και πιο στενό το μέτωπο και το πιγούνι. Ίσως ένα μικρό προβάδισμα έχουν τα τετράγωνα ή στρογγυλά σχέδια, όπως αυτό της TOUS για απίστευτο στυλ σε minimal γραμμή.

  Read more »